Xperian: omdat textielbeheer slimmer kan

De wereld van textieldiensten is specialistisch, niet altijd even transparant en kan behoorlijk complex zijn. Xperian voorziet in de behoefte aan scherp, helder en consistent textile management. Sinds 2004 helpen we middelgrote en grote organisaties om rust in hun textielbeheer te brengen, compliance te borgen, en tijd en kosten te besparen.

Persoonlijk contact

Maak kennis met Hans en Casper

Hans Bresser genoot een opleiding tot coupeur en was jarenlang werkzaam als commercieel eindverantwoordelijke. Casper Wagenvoorde besteedde zijn eerste werkzame jaren in inkoop en logistiek en was later werkzaam als divisiemanager bij verschillende organisaties. Samen bundelen zij meer dan 50 jaar ervaring met – en kennis van – textile supply chain management. Ze maakten van dichtbij mee wat er regelmatig misgaat bij het beheer van beroeps- en bedrijfskleding en hoeveel tijd en geld er verloren gaan door een gebrek aan inzicht. Daarop besloten ze in 2004 om Xperian op te richten.

“We denken vanuit de oplossing, niet het aanbod”

Etienne komt Xperian versterken. Hij is sinds 1999 werkzaam in de Textieldienstverlening en kent de branche als zijn broekzak. “Ik ben van mening dat er veel ruimte zit tussen wat er aangeboden wordt in deze markt en waar de klant echt behoefte aan heeft. Met Hans en Casper heb ik, door de jaren heen, veel inhoudelijke gesprekken gehad over waar het in deze markt naar toe zou moeten. Dus besloten we half 2021 onze krachten te bundelen en samen te werken aan een transparante en meer klantgeoriënteerde markt.”

Praktijkwaarde Slimmer Beheer

Hans: “Een bedrijf met meerdere productielocaties konden we sterk ontlasten met ons Slimmer Beheer systeem. Er zijn geen stafdiensten op deze locaties, alle personele zaken komen neer op de vestigingsmanager en de HR-manager.” Casper: “Ons systeem zorgt ervoor dat ook inleners hier direct over de juiste bedrijfskleding beschikken. Superefficiënt met als bijkomend voordeel dat zij zich geen buitenbeentjes voelen, maar één met de vaste medewerkers.”

Laten we eens praten: de kans is groot dat we samen tot textielmanagement komen dat je past als gegoten

Maatwerk is sleutel tot optimalisatie

De combinatie van contractoptimalisatie, slimme kledinguitgifte en datagestuurd textielbeheer is de meest uitgebreide en geavanceerde oplossing die we bieden. Dat hoeft niet te betekenen dat dit ook voor jouw organisatie en situatie het meest geschikt is. Maatwerk is en blijft altijd de sleutel tot optimalisatie. Daarom verkennen we je behoeften, mogelijkheden en uitdagingen graag in een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk contact