Constante optimalisatie van textile management

Structurele scherpte in het contract met focus op de laagste TCO

Persoonlijk contact

Structurele optimalisatie

Besparingen en optimalisaties van de textielleveringen zijn structureel verankerd. Tijdens de looptijd van je contract monitoren we stelselmatig of wat je afneemt nog steeds in balans is met wat je organisatie nodig heeft.

Laagst mogelijke TCO

Onze inkoop is gericht op de laagst mogelijke total cost of ownership (TCO). Zo kan een product een hogere investeringsprijs hebben, maar ook een aanmerkelijk langere levensduur. Zo bespaar je uiteindelijk meer.

Rust en zekerheid

Je contract voorziet altijd in de juiste hoeveelheid en soorten bedrijfskleding of beroepskleding voor je medewerkers: schoon, intact en veilig. We kennen de wet- en regelgeving voor professionele kleding in je branche als geen ander: je bent aantoonbaar compliant.

Onze Scherpe Contracten service

Met onze diepe kennis van de markt helpen we je om de scherpste contracten af te sluiten. Hierbij zijn al je keuzes gegarandeerd compliant. Lopende contracten analyseren én optimaliseren we doorlopend, zodat ze in de pas blijven met je werkelijke behoefte en je niet meer ontvangt en betaalt dan nodig is.

Zo werkt het met Scherpe Contracten

We starten met een nulmeting: een uitgebreide inventarisatie van je operationele en financiële situatie. Zo brengen we onder meer je personeelsbestand, textielassortiment, de aantallen, de textieldiensten waarvan je gebruik maakt en de kosten hiervan in kaart.

We bespreken de gewenste ideale situatie. Dit analyseren we en we brengen onze adviezen in. Dit resulteert in een heldere doelstelling met haalbare ambities.

We voeren een marktverkenning voor je uit, als intermediair tussen vraag en aanbod. Hierbij gebruiken we onder meer ons eigen textile services calculatiesysteem. Bovendien benchmarken we onze uitkomsten. We adviseren en begeleiden je bij het opstellen van de overeenkomsten met je leverancier(s) van bedrijfskleding of beroepskleding.

Xperian is vertrouwd met de eisen en normeringen voor bedrijfskleding, beroepskleding en ander professioneel textiel. Zo kunnen we je ook ondersteunen bij de selectie; waar nodig of wenselijk voeren we proeven uit en verzorgen we draagtesten.

Na de ondertekening van de contracten begeleiden we de invoering van de afspraken. Afgezien van wat korte evaluatiemomenten heb je hier geen omkijken naar: wij nemen dit voor je waar. Misschien kunnen we meteen je interne logistiek en kledinguitgifte optimaliseren: eenvoudiger processen, minder kosten.

Textile management is een dynamisch proces. Door mutaties in het personeelsbestand of bijvoorbeeld veranderingen in je organisatie of bedrijfsprocessen kan de kledingbehoefte veranderen. Tijdens de looptijd van je contract monitoren we of je kledingvoorraad adequaat is en blijft afgestemd op de behoefte: niet te veel, niet te weinig.

Voordelen van Scherpe Contracten

  • Altijd de scherpste textielcontracten
  • Zowel initieel als tijdens de looptijd
  • Geen omkijken meer naar de implementatie
  • Gegarandeerde besparing van tijd en kosten
  • Nooit te veel of te weinig bedrijfs- of beroepskleding
  • Altijd gegarandeerd compliant
  • Rust in de organisatie

Wat is de investering?

Om niets een kennismaking in de weg te laten staan, bieden we onze Scherpe Contracten service over het algemeen aan op basis van no cure, no pay. Dit kunnen we doen omdat de ervaring leert dat deze dienst de opdrachtgever altijd kosten bespaart. Grote en middelgrote organisaties in onder andere de industrie, food, farma, hightech en zorg maken veelvuldig gebruik van onze Scherpe Contracten service.

Onze klanten over Xperian

Vaak ontstonden er tekorten omdat veel kleding bij ons personeel in privé lockers werd gelegd en ook waren wij erg druk om mutaties adequaat te verwerken. Xperian heeft dat voor ons opgelost door bij al onze Nederlandse vestigingen een slim uitgifte systeem te installeren en nu regelen zij alles, wij hebben er geen omkijken meer naar. Wij zijn ontzettend tevreden over de diensten en geboden oplossing van Xperian en ervaren de samenwerking als constructief en prettig. Niet alleen hebben zij voor ons een grote kostenbesparing gerealiseerd maar ook nemen ze ons een hoop werk uit handen. Met dit systeem is Refresco toekomstbestendig.
Simone GoversHR Advisor bij Refresco Benelux BV
De efficiëntie en kostenbesparing waarmee Xperian ons enthousiast maakte, hebben ze waargemaakt. We kunnen toe met veel minder kleding, niemand grijpt meer mis en onze afdeling heeft er veel minder werk aan. Ik hoop dat nog jaren aan samenwerking bij komen!
Trijntje Boerland-Terpstra